0%

Wat is Mediacademie?

HomeWat is Mediacademie?

Wat is Mediacademie?

Mediacademie Journalistiek is een initiatief van de vier beroepsorganisaties van de geschreven pers – Vlaamse Nieuwsmedia, We Media, Medianetwerk Plus en Media21 – met de steun van Vlaams minister van Media Sven Gatz. De financiering van deze opleidingen gebeurt via een systeem van cofinanciering, waarbij maximaal 50% van de kosten van een opleiding gesubsidieerd wordt.

Mediacademie bestaat zowel voor de geschreven perssector als de audiovisuele tak. Meer info over Mediacademie Audiovisueel vindt u hier.

Mediacademie Journalistiek wil redacteurs en mediaprofessionals wapenen met de noodzakelijke journalistieke, zakelijke en technische competenties om de kwaliteit van de geschreven pers te bestendigen. Daarnaast wil Mediacademie via opleidingen tegemoetkomen aan de strategische uitdagingen van een snel evoluerend digitaal medialandschap.

Mediacademie Journalistiek stroomlijnt bedrijfsopleidingen van de geschreven persuitgevers, die de ontwikkeling van algemene, niet-redactiespecifieke vaardigheden beogen.

Naast bedrijfsopleidingen, organiseert Mediacademie Journalistiek in 2019 ook extra opleidingen op advies van haar interdisciplinaire adviesraad. Tenslotte is ook de Academie van de Periodieke Pers (Persacademie) onderdeel van Mediacademie Journalistiek.

 

image
https://www.mediacademie.be/wp-content/themes/alder/
https://www.mediacademie.be/
#d63b33
style1
scrollauto
Loading posts...
/var/www/vhosts/www.mediacademie.be/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
off
yes
yes
off
on
on